Panduan Peperiksaan Online Pegawai Teknologi Maklumat F41

Panduan Peperiksaan Online Pegawai Teknologi Maklumat F41Sebelum ini untuk Peperiksaan Online Pegawai Teknologi Maklumat F41 dijalankan secara offline. Tapi kali ini ia akan dijalankan secara online, dimana formatnya ada sedikit perbezaan. Secara ammnya format untuk peperiksaan online Pegawai Teknologi Maklumat pada kali ini adalah tidak jauh bezanya dengan format untuk peperiksaan online Pegawai Tadbir Diplomatik  M41 yang telah berlangsung pada Januari 2016 yang lepas.

Update!

MAKLUMAN TERKINI : JADUAL PEPERIKSAAN ONLINE
============================================
PEPERIKSAAN ONLINE MEMASUKI PERKHIDMATAN PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT GRED F41
Tarikh Peperiksaan : 15 April 2016 (Jumaat)
Masa : 08:00 MLM – 10:25 MLM

 

Format Exam Online Pegawai Teknologi Maklumat

Apa yang membezakan exam kali ini ia hanya dibahagikan kepada 2 bahagian iaitu:

1.Seksyen A – Pengetahuan AM
2.Seksyen B – Daya Menyelesaikan Masalah

Soalan peperiksaan online Pegawai Teknologi Maklumat akan menguji kebolehan calon-calon dari segi tahap pemikiran, pengetahuan dan akademi calon tersebut. Sudah semestinya sedikit sukar disebabkan kebanyakan calon adalah lepasan ijazah. Sudah semestinya setiap calon perlu membuat persediaan yang sebaik mungkin.

Video Panduan Exam Online Pegawai Teknologi Maklumat F41

Untuk mereka yang tidak biasa dengan exam online bolehlah melihat video dibawah untuk mengetahui serba sedikit berkenaan dengan exam online tersebut.

Kesimpulan

Sudah semestinya untuk berjaya dalam sesuatu peperiksaan calon-calon mestilah bersedia. Tanpa persediaan yang secukupnya, tentunya ramai yang akan kandas. Disebabkan ramai calon yang sibuk dan sukar mendapatkan bahan rujukan, kami ingin membantu anda untuk mendapatkan maklumat dan hebahan terkini berkenaan peperiksaan online Pegawai Teknologi Maklumat. Jemput masukkan nama dan email untuk dapatkan update terkini!

Nota-rujukan-exam-online-pegawai-teknologi-maklumat-F41

First Name:
Email address:

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.