Peperiksaan Online Penolong Pegawai Tadbir N29 Sesi Disember 2016

Perhatian Calon Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29 Sesi Disember 2016. Dapatkan Rujukan Pantas Peperiksaan Online Penolong Pegawai Tadbir N29 Versi Terkini. Contoh Soalan Pengetahuan AM dan Contoh Soalan Matematik Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29.

peperiksaan-online-penolong-pegawai-tadbir-n29-disember-2106

Pada 23 November 2016 yang lepas SPA telah mengumumkan penjadual peperiksaan online bagi jawatan Penolong Pegawai Tadbir N29. Jadual peperiksaan adalah seperti berikut:

Tarikh : 05 Disember 2016 (Isnin)
Masa   : 8:00 malam hingga 9:40 malam.

Anda boleh membuat semakan di link http://e-semakanbcc.spa.gov.my untuk membuat pemeriksaan sekiranya nama anda terpilih untuk turut serta dalam peperiksaan tersebut.

Kerjaya sebagai Penolong Pegawai Tadbir N29 memerlukan mereka yang berkaliber dan berkelayakan untuk mengisi jawatan yang mencabar ini, dimana ia terletak dalam kumpulan/ jabatan perlaksanaan. Anda boleh dapatkan maklumat lanjut seperti tugas dan skop sebagai Penolong Pegawai Tadbir N29 dengan membaca artikel dibawah.

Baca juga : Kerjaya Penolong Pegawai Tadbir N29

Peperiksaan online Penolong Pegawai Tadbir N29 bertujuan untuk menapis puluhan ribu calon yang memohon jawatan Penolong Pegawai Tadbir N29.

Peperiksaan Online Penolong Pegawai Tadbir N29 kali ini mengandungi 2 seksyen iaitu.

1.Seksyen A : Pengetahuan AM 8:00 ~ 8:45
2.Seksyen B : Daya Menyelesaikan Masalah 8:55 ~ 9 :40 malam

jadual-exam-online-penolong-pegawai-tadbir-n29

Untuk memastikan anda berjaya dalam peperiksaan online ini, calon-calon mestilah membuat persediaan secukupnya. Termasuk memahami bentuk soalan, jenis dan format soalan supaya anda tidak terkejut bila menjawab soalan nanti.

KEGAGALAN CALON PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29

Kebanyakan calon yang turut serta dalam peperiksaan online seperti jawatan Penolong Pegawai Tadbir N29 gagal disebabkan tidak membuat persediaan dan tidak tahu format soalan yang akan keluar dalam peperiksaan online tersebut.

Ada juga yang gagal disebabkan tidak membuat persediaan dan membuat beberapa kesilapan seperti:

1.Menggunakan telefon pintar atau tab untuk menjawab soalan peperiksaan online. Gambarajah tidak keluar.

2.Talian internet yang perlahan dan komputer yang perlahan. Gunakanlah browser, Google Chrome, Internet Explorer atau Fire Fox yang terkini. Pastikan komputer anda telah discan terlebih dahulu.

3.Meniru jawapan ketika peperiksaan online Penolong Pegawai Tadbir N29. Orang yang meniru gagal dan orang yang ditiru lulu. Sebabnya soalan bagi setiap calon adalah tidak sama. Biasanya akan reshuffle sebaik sahaja anda login ke dalam sistem.

4.Masa menjawab soalan yang begitu lama. Sebaiknya anda skip soalan yang anda tidak pasti jawabannya dengan pergi ke soalan yang lain supaya anda tidak rugi dengan tidak menjawab soalan lain yang senang. Biasanya soalan dikeluarkan dalam 3 tahap iaitu mudah, sederhana dan susah.

5.Membuka tab yang terlalu banyak ketika menjawab soalan menjadikan komputer anda menjadi lebih perlahan dan besar kemungkinan ada sesetengah soalan anda tidak boleh loading gambarajah soalan tersebut.

Kalau anda buat kesilapan ini besar kemungkinan anda calon yang akan gagal nanti.

CONTOH SOALAN DAN RUJUKAN PANTAS PEPERIKSAAN ONLINE PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29

Atas permintaan ramai, pihak Inforkerjaya telah mengeluarkan Rujukan Pantas Peperiksaan Online Penolong Pegawai Tadbir N29. Antara kandungan Rujukan Pantas Peperiksaan Online Penolong Pembantu Tadbir N29 ini adalah himpunan contoh soalan dan nota-nota ringkas dan pada terutamanya untuk seksyen Pengetahuan Am Malaysia dan Daya Menyelesaikan Masalah.

Sudah tentu ianya akan membantu anda membuat ulangkaji secara pantas dan efektif berbanding anda mencarinya sendiri dan memakan masa berharga anda. Boleh dapatkan langanan dengan klik kepada panduan terebut.

peperiksaan-online-penolong-pegawai-tadbir-n29

Daftar Sekarang

Trackbacks

  1. […] Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29 kali ini mengandungi 2 seksyen iaitu: […]

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

peperiksaan-online-penolong-pegawai-tadbir-n29

Dapatkan Preview Copy PERCUMA Nota Rujukan, Contoh Soalan dan Tips Exam PPTN29

 

Masukkan Nama dan email terbaik anda untuk duduk dalam senarai menunggu Nota Rujukan Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29. Maklumat terkini terus ke email anda.

First Name:
Email address:

You have Successfully Subscribed!